1101_038611 1101_041252
1101_026766 1101_065254

Heine gjennomførte for kort tid siden sin første Ironman fulldistanse i Zurich. Og vi i fredrikstadtri.no-redaksjonen (alle sammen) var selvsagt nysgjerrige på hvordan det er å trene seg opp til og gjennomføre den første fulldistansen. Vi tok et kjapt intervju med Heine.

 Les mer…

 

– Hvor lenge har du egentlig holdt på med triatlon?

Hadde lenge tenkt at triatlon ville være den ultimate og mest spennende idretten for meg å utøve. Reflekterte imidlertid ganske lenge over hvorvidt jeg hadde tidsresursser til å jobbe med ennå en disiplin som for meg var svømming.

 

– Når og hvordan bestemte du deg for å delta i en fulldistanse Ironman?

Bestemte meg egentlig når jeg tok avgjørelsen om å begynne med triatlon. Det har vært en plan å prøve seg på alle distanser for å få et mest mulig helhetlig bilde av hva idretten innebefatter. Tenker at læringsprosess er det mest beskrivende begrepet. Men Sveits ble bestemt i fjor.

 

– Hva antok du kom til å bli en største utfordringen under din første fulldistanse? 

Hvordan kroppen responderer på pluss minus 12 timer aktivitet og ikke minst i temperatur som stiger over 30 varme grader.

 

– Hvordan la du opp treningen og hvor lett var det å gjennomføre disse planene?

Estimerte en plan over hva som ville være realistisk i antall treningstimer og prioritering av de ulike disiplinene. Trente mer mengde. Trente mer lav intensitet, men lengre økter da jeg hadde muligheten til det. Jeg kunne dessverre ikke kjøre et rigid system av hensyn til familie situasjon og diverse astma utfordringer fra januar til mai. Måtte ta uke for uke å bruke den tiden som var til overs. Det blir også naturligvis mindre trening den uken jeg har jentene. Så vil kan heller ikke belaste andre. Det har ikke vært noen utfordring ut i fra et motivasjonsperspektiv. For meg har og er prosessen avgjørende for at jeg driver med triatlon.

 

– Satte du deg noen mål for konkurransen og hadde du noen delmål du ønsket å oppnå?

Ønsket en tid under 12 timer, men jeg ble preget av varmen og jeg måtte dessverre gå litt underveis de siste 18 kilometerene. Så relastisk sett var 12 timer et greit mål. Delmålene var å gjennomføre hver disiplin i et cruise tempo slik at jeg hadde overskudd til løpingen.

 

– Fortell litt om dagene før konkurransen. 

Det blir mye fokus på det mekaniske/tekniske med tanke på at sykkel og øvrige produkter er i orden og fungerer som det skal.
Ellers fokus på å spise bra og holde kroppen i gang.

 

– Ernæring under fulldistanseløp sies ofte å være kritisk, hvordan tilnærmet du deg dette? 

Var raus på hver mat/drikke stasjon og sørget kontinuerlig for å ha nok næring til neste stasjon. I mitt tilfelle fokuserte jeg på å ha to flasker med drikke på sykkelen etter hvert depot. Hadde også på forhånd kalkulert nok næring på sykkel til å klare meg uten depotene. Spiste og drakk jevnlig.

 

– Hvis du skulle trekke frem 4 erfaringer fra løpet i etterkant, en fra hver av disiplinene og en som oppsummerer løpet, hva ville det ha vært?

Svømmingen ble gjennomført uten våtdrakt på grunn av vanntemperatur på 25 grader. Bestemte meg for å svømme i et tempo hvor jeg kunne løpe til T1 med bra overskudd.

På sykkel delen var planen å ikke bli for ivrig. Tenke rasjonelt, 180 km er langt nok til å gå på en smell så jeg la meg på en fornuftig intensitet.

Løpingen: Planen var å begynne pent for å nullstille beina for så å øke tempo siste halvmaraton. Dessverre gikk tempo ned isteden. Skuffet over prestasjonen på løpingen, men det er samtidig enklere å tenke seg temposkifte enn å praktisere dette.

Så realistisk må jeg være greit fornøyd med gjennomføringen.

 

Personlig hadde jeg en fantastisk opplevelse. Det er selvfølgelig hardt og krevende, men et utrolig kick. Evalueringen min blir at dette er noe du virkelig ønsker og elsker å gjøre.

 

– Så bra! Kommer du til å delta i flere fulldistanseløp? 

Ja jeg kommer til å delta på flere full distanser.

 

Vi gratulerer! Heine gjennomførte altså sitt første fulldistanse IM på 12:15:53 og mer detaljerte resultater ligger på ironman.com